Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. május 4-től elrendelte az egészségügy újraindítását, ezzel együtt az ellátás új rendjét. A járványügyi helyzethez igazodva, fokozatosan és szigorú intézkedések betartása mellett történik intézményünkben is a betegellátás. Ennek megfelelően az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

 • A Szent Margit Kórházban újra indul több szakambulancia 2020. május 18-tól. A bejelentkezés telefonos előjegyzés alapján történik, amelyre az adott szakrendelés orvosa, munkatársa tud időpontot adni.
 • Az aktuális járóbeteg-ellátással kapcsolatos szakrendelések időpontjai és elérhetőségei itt elérhetőek: https://www.szentmargitkorhaz.hu/a-korhazrol/jarobeteg-ellatasszakrendelesek/
 • Kórházunkban a korábban bevezetett „előszűrés” továbbra is működik, minden kezelésre érkező beteg számára kötelező és szükséges a Betegfelvételi Irodában történő bejelentkezés és a COVID-19 triage. A vizsgálatra érkező betegeink a főbejáratnál kialakított szűrésen keresztül („B” épület, fsz.) az elvégzett testhőmérséklet mérés, kérdőív kitöltését követően, szájmaszkban mehetnek az adott szakambulanciákra.
 • Az onkológiai betegek ellátása és kezelése a járvány ideje alatt is biztosított volt. Folyamatosak a kúrakezelések, melyekre az onkolambelojegyzes@gmail.com e-mail címen keresztül is biztosítjuk betegeink részére a gyorsabb időpont egyeztetést.Az Onkológiai Osztály új helyre költözött, a kúrakezelő szobák és a fekvőbeteg részleg intézményünk „B” épületének IV. emeletén található, az osztályra érkező betegek részére is kötelező az előszűrés.
 • A szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok jelenleg felfüggesztés alatt állnak.
 • A gasztroenterológiai szakambulancia előjegyzés alapján fogadja a betegeket, orvosi konzultációra is telefonon keresztül lehet időpontot egyeztetni. Az Endoszkópiai Szakambulanciára orvosi javaslat alapján kerülhet sor, mindkét rendelésre a 430-4800/1107-es számon lehet időpontot kérni.
 • Az Emlődiagnosztikai Központban a komplex emlőszűrés (orvosi ultrahang és mammográfiai felvétel készítése) folyamatos, amelyre előjegyzés alapján lehet időpontot egyeztetni a margit@ge-rad.hu e-mail címen keresztül.
 • Újra indulnak az egynapos sebészeti beavatkozások is, amelyre orvosi javaslat alapján kerülhet sor. Konzultációra a Sebészeti Osztály munkatársainál lehet bejelentkezni, telefonon keresztül a 430-4800/1114 számon, munkanapokon 7.00-15.00 óra között.
 • Nőgyógyászati problémákkal kapcsolatos egynapos beavatkozásokhoz orvosi konzultáció szükséges, amelyre előjegyzés alapján, telefonon történő időpont egyeztetés után tud sor kerülni. A nőgyógyászati ambulanciára a 430-4800/1289-es számon lehet bejelentkezni.
 • A programozott rehabilitációs ellátás keretén belül az intézményünkben kezelt betegek részére továbbra is biztosítjuk a különböző terápiás foglalkozásokat, járóbeteg-ellátás formájában, orvosi javaslat alapján.
 • A Szent Margit Kórház Központi Várandós gondozójában is folyamatos a kismamák ellátása. A nőgyógyászati szakrendelésekre (vizsgálat és ultrahang) az időpont egyeztetés telefonon keresztül történik, a 430-4800/1283-as számon.
 • A szigorú betegfogadási rend betartásának érdekében kérjük, hogy az előjegyzett, megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek, ellenkező esetben új időpontot szükséges kérni. Megfelelő időt hagyunk betegeink vizsgálatára. Óránként maximum négy beteg előjegyzése történhet meg, így a váróteremben elkerülhető a tömeges jelenlét.
 • Kérjük, hogy amennyiben a betegállapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra. A várakozás ideje alatt próbálják meg a legalább 1,5 méteres távolságot tartani.
 • Kérünk minden vizsgálatra, kontrollra, szakrendelésre érkező beteget és kísérőt, hogy belépéskor és kilépéskor minden esetben vegyék igénybe a kézfertőtlenítő készülékeket!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

ambulanciák rendelési ideje 05.18-tól