A Szent Margit Kórháznak műszaki cikkeket (hűtőgép, mikrohullámú sütő, kávéfőző és vízforraló) adományozott a Duna Autó Zrt.

A „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” program egy újabb állomásán Ormos Péter a Duna Autó Zrt. igazgatója nagy értékű adományt adott át dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak és a Kórház betegellátó területén dolgozó munkatársaknak.

Ormos Péter igazgató elmondta: „A Duna Autó Zrt. életében mindig is kiemelt szerepet töltött be a társadalmi felelősségvállalás. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeinkhez mérten folyamatosan támogassuk a környezetünkben lévő szociális intézményeket, és hogy olyan kezdeményezésekhez csatlakozhatunk, aminek az a célja, hogy az emberek segítsenek egymáson. A karácsony közeledtével nincs is jobb alkalom ennek kifejezésére. Ezért a mostani szükségleteket figyelembe véve, különböző műszaki cikkeket szereztünk be a kórház részére, több mint félmillió forint értékben.”

Az átadás alkalmából rendezett eseményen dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetet mondott az adományokért a Duna Autó Zrt. vezetőinek és örömét fejezte ki, hogy e partneri együttműködés már több éve tart és bízik abban, hogy a jövőben is folytatódni fog.

A rendezvényen jelen volt dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármestere, aki kiemelte milyen példaértékű, hogy egy profitorientált társaság önzetlen adományozásával hozzájárul a kerületi betegellátás körülményeinek javulásához.

A Duna Autó Zrt. vezetése adományukkal az idén már negyedik alkalommal csatlakozott e népszerű kezdeményezéshez, így többszörös örökbefogadók lette. A korábbi években híradástechnikai eszközöket ajándékoztak a Krónikus Belgyógyászati Osztálynak, míg a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály (KAITO) kifestéshez és a a nyílászárók megújításához mind a szükség alapanyagokat és eszközöket, mind pedig a felújítást végző szakembereket az autóértékesítéssel és szervizeléssel foglalkozó cég biztosította. Tavaly pedig nyolc darab hűtőgépet adományozott a Duna Autó Zrt. a Szent Margit Kórház részére.