A pandémiás helyzetre való tekintettel a Szent Margit Kórházban a járóbeteg-ellátás korlátozott kapacitással működik 2020.03.23-tól, egyben kérjük Önöket, hogy Intézményünk szakrendelésein, szakambulanciáin és a diagnosztikai vizsgálatokon ennek megfelelően, csak sürgős esetben (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) jelenjenek meg.

A járóbeteg-ellátást biztosító rendelések a Szent Margit Kórház “B” épületének I. emeletére, illetve a külön bejárattal rendelkező Várandós gondozóba kerülnek áthelyezésre.

Az érintett járóbeteg rendelésekkel kapcsolatos változások a csatolt mellékletben megtalálhatóak:

járóbeteg egységek átszervezése

A Kormány rendelete alapján a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerülnek. Kérjük betegeinket, hogy amennyiben a tervezhető vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang és egyéb szakrendelői vizsgálatok) a háziorvosuk is halaszthatónak tartja, a fertőzésveszély csökkentése érdekében csak a járványhelyzet után keressék fel szakrendelőinket, diagnosztikai részlegeinket. Kérjük, hogy amennyiben a beteg állapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra

A koronavírus helyzet miatt nagyon sok új feladattal kell szembesülni az intézménynek, az itt dolgozó munkatársaknak, akik védelme kiemelten fontos feladat. A kórházvezetés alapvető érdeke, hogy a betegek, a dolgozók és a lakosság biztonságának megőrzése érdekében, minél gyorsabban meghozza a szükséges döntéseket, intézkedéseket. A betegellátást érintő változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk Önöknek kórházunk honlapján www.szentmargitkorhaz.hu  Az alábbiakban a közleményt változtatás nélkül közöljük.

A fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják azok az intézkedések is, amelyek csökkentik az orvos-beteg találkozás szükségességét.

Az operatív törzs által üzemeltetett és kezelt honlapon (www.koronavirus.gov.hu) a koronavírussal kapcsolatban minden aktuális információt megtalálnak az érdeklődők. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, amik a hét minden napján 24 órában elérhetők:

06-80/277-455; 06-80/277-456