A Duna Autó Zrt. idén is tárgyi adományokat nyújt a Szent Margit Kórháznak.  A cég vezetése Karácsony közeledtével 8 darab hűtőszekrényt ajándékozott az óbudai intézménynek, melyek a betegellátást végző osztályokra kerültek. A berendezéseket az ételek hűtésén kívül – többek között – gyógyszerek tárolására is használják.

dr.Badacsonyi Szabolcs főigazgató, Ormos Péter igazgató Duna Autó Zrt

A Duna Autó Zrt. és a Szent Margit Kórház együttműködése több évre vezethető vissza. A cég harmadik alkalommal csatlakozik a „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” programhoz, melynek keretében felújították a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályt, legutóbb pedig szórakoztató elektronikai cikkekkel gazdagodott a Krónikus Belgyógyászati, illetve a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály.

dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató

Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató köszönetét fejezte ki az adományokért, jó példaként említette a Társaság közösségi szerepvállalását, a „Fogadj örökbe…” civil kezdeményezés kapcsán. A Főigazgató beszédében külön kiemelte az adomány hasznosságát a betegellátó osztályok számára. Kiemelte, hogy példamutató a Szent Margit Kórház és a Duna Autó Zrt együttműködése, megerősítve ennek a civil adománygyűjtő kampánynak évek óta töretlen sikerét, egyben reményét fejeztek ki, hogy más kerületi vállalkozások is követik majd a példát. Az átadás alkalmából rendezett ünnepségen Ormos Péter igazgató elmondta, hogy a Társaságuk számára mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás. Több szociális intézményt, szervezetet támogattak a III. kerületben közöttük –immár harmadik alkalommal- a Szent Margit Kórházat.  Kiemelte, hogy Karácsony közeledtével nagyobb figyelmet kell fordítani beteg embertársaink segítésére.   Örömmel adta át az 500.000 Ft értékben vásárolt hűtőszekrényeket, dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak és dr. Tomkó Éva főorvosnőnek a Rehabilitációs Medicina Osztályon. A többi berendezést hét különböző osztályon üzemelték be, ahol nem csak az ételek tárolását könnyítik meg ezek az eszközök, de a szigorú előírásoknak megfelelően a gyógyszerek hűtésére is alkalmasak lesznek.

dr. Tomkó Éva osztályvezető főorvos

Dr. Tomkó Éva osztályvezető főorvos ismertette a Rehabilitációs Medicina  Osztályon zajló terápiás folyamatokat, és kiemelte, hogy 20  ágyon  évente  több száz beteg rehabilitációja zajlik. Legtöbb esetben  cukorbetegség, elhízás, csontritkulás, gyomor- bélrendszeri  betegségek és azok következtében  kialakult funkciózavarok miatt fellépő komplex rehabilitációs ellátási programot végeznek.

IMG-1541 GalériaIMG-1543galériaDSC_1803 Ormos Péter igazgató- Duna Autó Ztr.dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatóDSC_1822 dr. Tomkó Éva osztályvezető főorvosDSC_1833 GalériaIMG_3358 dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatóIMG_3361 GalériaIMG_3369 főképIMG_3375 dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató, Ormos Péter igazgató Duna Autó Zrt.