Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata mindig is kiemelt figyelmet és támogatást biztosított a kerület patinás kórházának, a Szent Margit Kórháznak. A kerületiek és az agglomerációból érkezők egészségügyi szakellátásában meghatározó szerepet betöltő intézmény saját erejéből is igyekszik olyan fejlesztéseket végrehajtani, amelyek a korszerű és biztonságos betegellátás színvonalát növelik. Az önkormányzat öt év alatt közel 70 millió forinttal tudott hozzájárni kórházi fejlesztésekhez, melyeknek köszönhetően laparoszkópiás egységet tudtak kialakítani a központi műtőben; megújult a Terhesgondozó; kiépítésre került a képtároló és képtovábbító rendszer a Radiológiai és a Központi Intenzív Osztályon, valamint orvostechnikai eszközöket szereztek be a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály számára. A kórház többek között meghirdette a “Fogadj örökbe egy helyiséget” kampányát, amely sikeressége az elmúlt évek felújításaiban is látványosan megmutatkozik.

Idén újabb tervekkel kereste fel a Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Hoffman Péter, valamint a Szent Margit Kórház főigazgatója, dr. Badacsonyi Szabolcs Bús Balázs polgármestert annak érdekében, hogy az intézmény anyagi stabilitását tovább növeljék és egy újabb komfortnövelő szolgáltatást vezethessenek be a lakosság számára. Az évről évre nyereséges gyógyszertár, amely a Szent Margit Kórház 100%-os tulajdonában áll és hosszú évek óta fontos szerepet játszik a kórházban megforduló betegek és a környék lakosságának gyógyszerellátásában, további bővítésével a fenti célokat képes lenne beteljesíteni. Fontos kiemelni, hogy a patika nem üzleti magánvállalkozásként üzemel, hanem a kórház egyik betegellátást szolgáló szervezeti egysége.

Mindezekre tekintettel az önkormányzat a képviselő-testülete döntése alapján 15 millió forintos támogatást biztosít a patika “B” épületbe való áthelyezésére és annak lakossági szempontokat szem előtt tartó kialakítására.

A kiválasztott helyiség  átalakítási munkálatai lassan befejeződnek, hamarosan megérkezik a berendezés is. A patika közvetlenül a “B” épület bejáratánál lesz kialakítva, úgy hogy a jelenleg még középen elhelyezkedő információs pult is áthelyezésre kerül a gyógyszertár könnyebb megközelíthetősége érdekében.