Idén január 20. és 26. között kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, amelynek keretében Magyarországon az immáron nem csak hazai, hanem 2017 óta nemzetközi keretek között is működő Mályvavirág Alapítvány országos kampányt hirdet a méhnyakrák-prevenció fontosságának hangsúlyozására.

A kampány célja ezúttal is az, hogy nők és férfiak egyaránt minél szélesebb körben jussanak a lehető legtöbb információhoz a HPV-vel, méhnyakrákkal, a megelőzési -, valamint a kezelési illetve az utókezelési lehetőségekkel kapcsolatban, akár ők maguk, akár egy családtagjuk vagy barátjuk az érintett.

Missziójuk kettős: az érintetteknek segíteni a betegútjuk során, valamint elérni, hogy ne veszítsünk el egy nőt sem méhnyakrák miatt Magyarországon, ezért a megelőzésre minél több reflektorfényt kell irányítanunk- hiszen a méhnyakrák egy olyan gyakori ráktípus, amely védőoltással és rendszeres szűrésekkel megelőzhető. – Ezt például tudtad?

A 2020-as kampányában arra igyekszenek felhívni a figyelmet, hogy rengeteg haszontalan információt osztunk meg egymással, míg fontos, az életünket meghatározó témákról alig beszélgetünk egymással. Tekintsék meg a videójukat és látogassanak el valamelyik programra a Megelőzés Hetén! …de méhnyakszűrésre rendszeresen!

Kórházunk Nőgyógyászati Osztálya tavaly december hónapban csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány kampányához!

2020. EMMH kiírás települések kiírás