Fotó: Draskovics Ádám / www.adamdraskovics.hu

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara – számos közfeladat ellátása mellett – rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben tevékenykedő kollégák legjobbjait. Mindannyiunk érdeke, hogy hazánkban elegendő egészségügyi szakdolgozó legyen, vonzó legyen a pálya, növeljük a szakma presztízsét. Ennek szellemében, Ünnepi Díjátadó Gála keretében került sor a legjobb egészségügyi szakdolgozók elismerésére.

Rendezvény védnökei Prof. Dr. Horváth Ildikó, Emberi Erőforrások Minisztérium, egészségügyért felelős államtitkára és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkára voltak.

Az „Év Kiváló Szakdolgozója” díjat kortól, nemtől függetlenül bármelyik kamarai tag megkaphat. A nyertes e díj birtokában kivívja a szakmai köztestület tagságának elismerését, amelyet kimagasló, kitartó munkájával, emberi magatartásával, megbízhatóságával ért el.

A díj nyertese 2019-ben: Kupszáné Németh Etelka, aki diplomás ápoló Kórházunk Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán. Az egészségügyi szakközépiskola elvégzése után, 33 éve kezdett el dolgozni az egészségügyben. Intenzív betegellátó szakápoló, majd diplomás ápolói képzettséget szerzett. Célja a minél magasabb szintű szakmai munka végzése, amit munkájával, magas iskolai végzettségével és a rendszeres továbbképzéseken, tanfolyamokon való részvételével igazol. A sürgősségi szemlélet fontos számára, ezt a tudást igyekszik átadni az oktatói tevékenysége során mind a gyakorlatra érkezőknek, mind a Szent Margit Képzési Központban zajló OKJ képzések során. Elhivatottsága az egészségügy és a betegek iránt példaértékű.

Szívből gratulálunk, és jó egészséget kívánunk a Kolléganőnek!

Fotó: MESZK