Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében Magyarországon a Mályvavirág Alapítvány országos kampánya idén 2020. január 20. és 26. között zajlott, melyhez idén a Szent Margit Kórház is csatlakozott. Országszerte közel 150 településen tartottak a témához kapcsolódó különféle ismeretterjesztő előadásokat, rendezvényeket, közös gyöngyfűzéseket. Az akció célja az volt, hogy ebben az egy hétben sokkal intenzívebben kerüljenek a figyelem középpontjába a méhnyakrák, a HPV és a betegséghez kapcsolódó megelőzési lehetőségek.

A Szindbád Közösségi Térben megrendezett eseményen dr. Magyar Attila, a Szent Margit Kórház szülész-nőgyógyász szakorvosa is előadást tartott, melyben kihangsúlyozta, hogy a méhnyakrák kialakulásának megelőzésében, az elváltozások időben történő felismerésének legfontosabb tényezője a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálaton való részvétel.

Schadek-Bíró Éva, a Védőnői Szolgálat intézményvezetője, a rendezvény szervezője a beszélgetések után átnyújtotta a Védőnői Szolgálat figyelemfelhívó kampánya során fűzött gyöngy karkötőket, melyeket a Szent Margit Rendelőintézetben az érdeklődőkkel közösen fűztek.

A mályvavirág színű gyöngyökből álló – közel száz darab – gyöngy karkötőket dr. Magyar Attila nőgyógyász vette át a Szent Margit Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya képviseletében a méhnyakrákban érintett és a megelőzésben szolidáris nők számára azzal az üzenettel: nincsenek egyedül!

https://obuda.hu/blog/hirek/obuda-is-csatlakozott-az-europai-mehnyakrak-megelozesi-hethez/