Gasztroenterológiai Szakambulancia és Endoszkópos Laboratórium

 

 

Szakrendelés / szakambulancia helye: B épület I. emelet 142. szoba

Az ambulancia vezetője: Dr. Penyige József

Telefon:  430-4800 / 1107 mellék

 

Rendelési idő:

Kedd:                  Dr. Tóth Kinga                                   13:00-14:00

Szerda:                Dr. Tóth Kinga                                   13:00-15:00

Csütörtök:           Dr. Penyige József                             13:00-15:00

 

A vizsgálatra beutaló és előjegyzés szükséges.

Az emésztőszervi panaszokkal beutalt betegek első vizsgálata (vizit) itt történik. Ennek során a panaszok kikérdezése, betegvizsgálat és az eddigi leletek áttekintése után megtervezzük a szükséges vizsgálatokat (vérvétel, székletvizsgálatok, hasi ultrahang, endoszkópos vizsgálatok) és ezekre előjegyzési időpontot adunk, illetve megbeszéljük a szükséges előkészítéseket. Amennyiben a probléma természete azt kívánja, kórházi osztályos kivizsgálásra is előjegyezzük a pácienst.

 

Ellátási terület:

Nagykovácsi; Tinnye; Perbál; Piliscsaba; Pilisjászfalu; Pilisvörösvár; Pilisszántó; Pilisszentiván; Remeteszőlős; Tök; Zsámbék

Endoszkópiai Szakambulancia

1032 Budapest, Bécsi út 132. B épület I. emelet 142. szoba

Rendelési idő:

hétfő – péntek     8.00-16.00 óra között – orvosi előjegyzés alapján

A járó-betegként előírt endoszkópos vizsgálatok az előjegyzett időpontban történnek. A vizsgálatokra éhgyomorra, a megbeszélt előkészítést követően kell jelentkezni a Szakambulancián. Ezt követően elvégezzük a szükséges endoszkópos vizsgálatot, a szövettani mintavételt és a beavatkozás után leletet adunk ki, melyet el is magyarázunk. A szükséges gyógyszert felírjuk, a szakorvosi engedélyt (ha a gyógyszer támogatásához szükséges) kiadjuk. Ha szövettan is történt, ennek eredményéért később jelentkezni kell, amit a vizsgáló szakorvossal a páciens ismét megbeszél. Ha krónikus betegség igazolódik a beteget gondozásba vesszük.