1032 Budapest, Bécsi út 132. A épület IV. emelet

 

Osztályvezető: Dr. Csiki Lóránt

Főnővér: Ruzsinszky Szilvia

Telefon: 430-4800 / 1231 m.

Ágyszám: 6

Az osztály tevékenysége, beavatkozások

  1. Intenzív betegellátás

Ennek a tevékenységnek a lényege az elégtelen élettani funkciók, életveszélyes állapotok, súlyos szervi-szervrendszeri elégtelenség miatt kezelést igénylő betegek ellátása speciális technikai-műszeres eszközökkel.

A műtétet követő időszakban magas szintű megfigyelést és szükség esetén ellátást biztosítunk az erre rászoruló betegeknek.

A kezelésben a diagnosztikai és terápiás feladatok mellett egyenrangú szerepe van a magas-szintű betegápolásnak is.

  1. Aneszteziológiai tevékenység

E feladatkör magába foglalja a műtétre váró betegek műtét előtti vizsgálatát, szükség esetén közreműködést a betegek műtéti előkészítésében, a műtéti érzéstelenítést, altatást, illetve rövidebb-hosszabb ideig a betegek műtét utáni megfigyelését, esetenként kezelését.

  1. Újraélesztés

Szakképzett orvos-asszisztens csapat látja el a telephely valamennyi osztálya részére a készenlétet hirtelen bekövetkezett keringés-légzésleállás ellátására. Ez a szolgálat nem csak az osztályoknak, hanem a Kórház egész területére biztosítja a megfelelő személyi és eszközös hátteret.

  1. Aneszteziológiai ambulancia

A társ-osztályok részére biztosítja a műtétek előtt kötelező altatóorvosi kivizsgálást, általános állapotfelmérést illetve javaslatokat tesz a hiányzó vizsgálatok illetve a műtétig elvégzendő kezelések elvégzésére.

Előjegyzés alapján fogadjuk a betegeket, kedden és csütörtökön. Helyszín: “A” épület 2. emelet, 202-es vizsgáló helyiség.

  1. Szakorvos képzés

Akkreditált képzőhely lévén, az osztály részt vesz a rezidens és szakorvos képzésben.

 

Telefonon felvilágosítást az Adatvédelmi rendelet értelemében nem adhatunk.

Beteglátogatás rendje:

Délután: 16:00-17:00

Egy beteghez egy időben csak két látogató jöhet be, 10-15 perces időtartamra. A látogatási időn kívül a beteget látogatni csak az osztályvezető főorvos külön engedélyével lehet. Amennyiben az osztályunkon folyó munka úgy kívánja, lehetséges, hogy a látogatási idő alatt sem tudja hozzátartozóját meglátogatni, ez esetben kérjük megértését, és a látogatást más időpontban megtenni szíveskedjenek.

A látogatók részére védőköpeny és cipővédő, valamint a látogatótérben kihelyezett folyékony fertőtlenítőszeres kézhigiéné alkalmazása kötelező!

Betegfelvétel rendje

Az osztály folyamatos munkarendben végzi a betegek sürgősségi felvételét, kezelését, az aneszteziológiai feladatok ellátását, illetve egyéb feladatait.

A betegek felvétele az osztályra

Osztályra a betegek ruházatuk és értéktárgyaik nélkül kerülnek felvételre.Kérjük a legközelebbi hozzátartozókat, hogy a beteg felvételekor, vagy ha ez nem lehetséges – a legközelebbi látogatáskor a beteg utcai ruháját és értéktárgyait (pénz, ékszer, stb…) hazavinni szíveskedjenek. Amennyiben a betegen maradnak értéktárgyai felelősséget nem vállalunk! Szükség esetén pénzük és értéktárgyaik a pénztárban letétbe helyezhetők.

IDE KATTINTVA tájékozódhatnak az osztályon ápolt betegek részére javasolt, behozható személyes, tisztálkodási szerekről, javasolt termékekről.

Amit ne hozzanak a betegeknek:

Élelmiszert az osztályra az ÁNTSZ rendelete értelmében behozni tilos! Szénsavmentes, gyümölcsös üdítőitalokat amennyiben a beteg kéri, lehet behozni. Az osztályon fekvő betegeknek a részükre szükséges és lehetséges teljes ellátást megadjuk.

Bent fekvő betegekről felvilágosítást csak személyesen, a legközelebbi hozzátartozóknak adhatunk. Telefonon felvilágosítást nem adhatunk.

Beteglátogatás rendje:
Délután: 16:00-17:00

Egy beteghez egy időben csak két látogató jöhet be. A látogatási időn kívül a beteget látogatni csak az osztályvezető főorvos külön engedélyével lehet. Amennyiben az osztályunkon folyó munka úgy kívánja, lehetséges, hogy a látogatási idő alatt sem tudja hozzátartozóját meglátogatni, ez esetben kérjük megértését, és a látogatást más időpontban megtenni szíveskedjenek.

A látogatók részére védőköpeny viselése kötelező!

Ellátási terület:
Budapest 03.ker