1032 Budapest, Bécsi út 132. B épület IV. emelet

Osztályvezető főorvos: Dr. Lengyel Zoltán PhD 
Telefonszám: 430-4800
Főnővér: Bánhegyi Ildikó
Ágyszám: 33

Információk az osztályról

Az aktuális látogatási feltételekről az alábbi linkre kattintva lehet tájékozódni:
https://www.szentmargitkorhaz.hu/latogatasi-tilalom-lep-eletbe-2021-november-1-tol/

Az osztály tevékenysége, beavatkozások

 

Aktív belgyógyászati, valamint diabetológiai ill. angiológiai ellátást végezünk. Nagy ellátási területünkről sokféle belgyógyászati beteget kezelünk, sz.sz. társosztályainkkal együttműködésben. Osztályunkra jellemző az aktív és a krónikus ill. rehabilitációs ágyakon való ellátás szoros integrációja.

A Szülészeti osztállyal együttműködve a terhesség során jelentkező szénhidrát anyagcsere zavarokkal küzdő várandós anyákat is látunk el.

Osztályunk belgyógyászati konzíliumot ad a kórház valamennyi osztályának.

Diabetológiai és angiológiai szakrendelés
A diabetológiai és angiológiai szakrendelésre időpontot egyeztetni telefonon tfőtől csütörtökig, 13.00-14.00 óraközött között lehetséges, a +361 4304800/1408-es melléken.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy osztályunkon 17.00-19.00 óra között van lehetőség a bent fekvő betegek látogatására. A látogatási idő szabályozására a megnövekedett betegforgalom és a betegeink biztonságos ellátása érdekében van szükség. Megértésüket köszönjük.

Az osztály orvosai

Dr Lenkefi Marcell főorvos

Dr. Brezina Zsuzsanna szakorvos

 

Dr. Vadler Réka szakorvos jelölt

Dr. Stomfai Máté szakorvos jelölt

Dr. Mavrogenis Aphrodite rezidens

Dr. Tóth Barnabás rezidens

Dr. Glatz Anita rezidens

Dr. Szvirák Dávid rezidens

Dr. Tóth Anita rezidens

Dr. Cselők Tímea rezidens

Dr. Szabó Rita rezidens

Ellátási terület

Budapest 03.ker., Kisoroszi, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád

 

Oktatási, tudományos tevékenység

Az osztály orvosai közül többen tagjai a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Kardiológus Társaságnak, a Kardiológiai Rehabilitációs Társaságnak, az Angiológiai Társaságnak, a Nephrológiai Társaságnak, az Atherosclerosis Társaságnak, a European Association for the Study of Diabetes-nek.

Az Osztály megkapta a Semmelweis Egyetem akkreditációját a rezidens képzésben való részvételre. Részt vesz a medikus oktatásban és a diabetológiai szaknővér képzésben is.

Az osztályon 2008-ban rehabilitációs asszisztensek képzése történt.

VIP szobák

A mindenkori kapacitás függvényében mód van, térítés ellenében (jelenleg napi 12 000 Ft), egyágyas komfortos szobákban történő elhelyezésre is. Ezekből kettő áll rendelkezésre.

Az osztály története

Az általános belgyógyászat sok éve működik jelenlegi helyén. Diabetes és Angiológiai Ambulanciái is hosszú évek tapasztalatára tekintenek vissza. A fő profil – a belgyógyászat – nagyon sokféle beteg kezelését teszi szükségessé, amit az orvosi kar tagjainak többféle második szakvizsgája is támogat.

Betegfelvétel rendje

Az osztály hivatalos ellátási területéről, Óbudáról és egyes környező településekről az alapellátás beutalása alapján veszünk fel beteget – sz.e. a nap 24 órájában. Más intézményből ill. az ellátási területen kívülről előzetes megbeszélés, egyeztetés alapján veszünk fel betegeket.