A koronavírus járvány arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszabb távú megoldást is kell találni az egészségügyi és szociális intézményeknek arra, hogy védekezni tudjanak a vírusok okozta veszélyek ellen. A Bayer Hungária Kft. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve támogatja azokat a szociális intézményeket és kórházakat, ahol fokozottan veszélyeztetett egészségügyi helyzetben lévők ellátásával foglalkoznak.


Az egyenként másfél millió forint értékű adománycsomag egy állvánnyal felszerelt NOVAERUS Protect 800 Advanced Care plazmatechnológiás levegőfertőtlenítőt, orvosi maszkot, FFP2-es maszkot, gumikesztyűt, arcpajzsot és fertőtlenítőszert tartalmaz, mellyel az egészségügyben dolgozók még hatékonyabban tudnak védekezni a vírusok okozta veszélyek ellen. Az országban 11 helyszínre kerülő adományokból a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztálya is részesült.

Az átadó eseményen részt vett: az Ökumenikus Segélyszervezet képviseletében Kazatsay Eszter, a szervezet vállalati és közösségi kapcsolatok vezetője, Dr. Szentes Tamás a Szent Margit Kórház megbízott főigazgatója és dr. Boér Katalin a kórház Onkológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.