Kardiológiai és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály

1032 Budapest, Bécsi út 132. A épület IV. emelet

Osztályvezető: Dr. Varjú Imre osztályvezető főorvos
Főnővér:
Telefonszám: 250-2170
Ágyszám: 49 aktív ágy, 25 kardiológiai rehabilitációs ágy


Tájékoztatjuk Önöket, hogy osztályunkon 17.00-19.00 óra között van lehetőség a bent fekvő betegek látogatására. A látogatási idő szabályozására a megnövekedett betegforgalom és a betegeink biztonságos ellátása érdekében van szükség. Megértésüket köszönjük.

128892128890128893128894128891128889
Az osztály orvosai
Orvos neve Munkakör Épület Mellék
Dr. Varjú Imre osztályvezető főorvos A/4. 1222
Dr. Antal Péter osztályvezető főorvos helyettes A/4.
Dr. Gábeli Tamás főorvos A/4.
Dr. Kovács István adjunktus A/4.
Dr. Márczi Viktória adjunktus A/4.
Dr. Fejes Tünde osztályos orvos A/4.
Dr. Kisgyörgy Bálint szakorvos A/4.
Dr. Varga Zoltán osztályos orvos A/4.
Dr. Csóli-Grexa Zelma osztályos orvos A/4.
Ellátási terület
Budapest III. ker., Budakalász, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalú, Visegrád
Az osztály története
A Kardiológiai Osztály a Margit Kórház egyik legrégebbi, belgyógyászati jellegű osztálya, ahol évtizedek óta változatlan orvos és nővérgárda áll a betegek rendelkezésére. Az osztályt több mint két évtizeden keresztül dr. Holló János tanár úr, a főváros belgyógyászati szakfelügyelő főorvosa vezette, aki minden tekintetben a kórházi belgyógyászati ellátás legmagasabb színvonalát honosította meg. Időközben valamennyi orvos a belgyógyászat mellett kardiológiai szakképesítést is szerzett, biztosítva ezáltal a belgyógyászat legnagyobb szakterületének magas szintű ismeretét. Az osztályon működő Kardiológiai Intenzív Részleg a legsúlyosabb kardiológiai kórképek ellátására is alkalmas. Az osztály ma rendelkezik a non-invazív kardiológiai kivizsgáláshoz szükséges valamennyi eszközzel.

Az osztály tevékenysége, beavatkozások

Az osztály az ellátási terület (III. Kerület) speciális kardiológiai ellátást igénylő (ritmuszavarok, szívizombetegségek, koszorúsér-betegség, szívizominfarktus, billentyűbetegségek, szívelégtelenség, pacemaker – szívritmusszabályozó beültetés, szívműtét utáni állapotok) betegeit, illetve a terület (III. Kerület, a Dunakanyarral kibővítve) általános belgyógyászati ellátást igénylő betegeit látja el.

Az osztályos feladatok mellett a kórház társosztályai számára kardiológiai konzíliumot adunk, ill. kardiológiai szakvizsgálatokat végzünk, így: Holter – a szív elektromos tevékenységének folyamatos, 24 órán át tartó rögzítése, amely a mindennapos megszokott tevékenység közben zajlik, Echocardiographia – a szív ultrahangos leképezésen alapuló fájdalommentes vizsgálata, Transoesophagealis echokardiographia – szív és vérerek ultrahangos vizsgálata a nyelőcsövön keresztül, Kerékpár- és futószalagos ergometria – módszer amivel a szervezet által végzett munka mennyiségét mérik, fizikai terhelés alatt, megfigyelve a vérellátás zavara következtében kialakuló EKG eltéréseket, továbbá speciális beavatkozásokat végzünk: szívburok csapolás (pericardium punctio), ideiglenes pacemaker beültetés, elektromos és gyógyszeres cardioversio (a szabályos ritmus helyreállítás).

Betegfelvétel rendje

A sürgősségi betegfelvétel napi 24 órában történik.

A nem sürgős, kivizsgálást, gyógyszeres beállítást, kezelést, stb. igénylő betegek felvétele előjegyzés alapján történik, amit a háziorvos kérhet a 250-24-20/223 telefonszámon.
VIP szobák

A mindenkori kapacitás függvényében mód van térítéssel (jelenleg napi 12000 Ft/szoba) igénybevehető egyágyas komfortos szobákban történő elhelyezésre is. Ezekből négy áll betegeink rendelkezésére. A szobák saját fürdőszobával és toilettel, hűtőszekrénnyel, televízióval és telefonnal felszereltek.
Alapítvány

Szt. Margit Kórház Kardiológiai Alapítvány
Adószám: 18123508-1-41

Az alapítvány azzal a céllal lett életre hívva, hogy a befolyó támogatások segítségével olyan beszerzéseket és beruházásokat tudjunk megvalósítani, amelyek javítják a betegellátás szakmai színvonalát, javítják a betegeinknek nyújtható komfortot és szolgáltatásokat, valamint támogatják dolgozóink szakmai fejlődését.